MODNA REVIJA ŽENA ZA ŽENU PROTIV NASILJA NAD LJEPŠIM SPOLOM



Privatna arhiva

U situacijama kada bi žena ženi trebala davati podršku i vjetar u leđa, susrećemo se sa situacijom u kojoj si žene međusobno podmeću nogu, ali uzrečica uvriježena u narodu da je „žena ženi vuk“ ne vrijedi u slučaju dviju ambicioznih i poslovnih žena koje su tijekom izvjesnog vremena postale dobre prijateljice, Matee Jakopine i Darije Petrović.

Bivša manekenka Matea bila je još od malih nogu zaluđena lijepim krpicama i estetikom stoga su i više nego shvatljive njezine brojne titule osvojene na izborima ljepote.

Modeling i brojne odrađene revije odredile su njezin životni put te je sa sestrom Nikolinom otvorila Fashion Diva Boutique u Importanne Centru s ciljem da ponude tržištu nešto novo i nesvakidašnje, lepršavo, jedinstveno i zavodljivo.

Da sestre nisu sama lijepa lica te da su u svome naumu i uspjele, dokaz su mnoge poznate osobe koje nose odjevne kombinacije njihovoga modnog brenda, kao i suradnja na mnogim eventima poput Kraljice Hrvatske, City Modusa, Zagrljaja ljepote, Izbora za lice godine i mnogih drugih.

Novinarka Darija Petrović vješta je organizatorica brojnih događanja koja se bavi PR-om i društvenim mrežama.

Svoje znanje je brusila radeći na pozicji PR i event managerice te voditeljice izdavaštva u brojnim hrvatskim tvrtkama kojima je zahvalna na izdanju preko 100 različitih stručnih publikacija, nekad kao jedna od autorica, a u svima kao urednica. Sudjelovala je i u raznim privatnim produkcijskim projektima, od kojih joj je najdraži gastronomski putopis po Hrvatskoj pod nazivom „Croatia's Finest“, snimljen za National Geographic.

Suradnja ujedinjuje žene, a zajedništvo ih osnažuje i potiče da čuju i razumiju jedna drugu.

Primjer navedenoga prikazan je kroz prijateljstvo i suradnju ovih dviju sposobnih mladih žena koje je urodilo plodom jer su u ovo vrijeme u kojem smo bombardirani sa svih strana teškim i sumornim vijestima, što koronom i smrću uzrokovanih istom, što ratom i stradanjima u Ukrajini, odlučile nabaciti vedriju i ljepšu temu i organizirati modnu reviju pod nazivom „Žena za ženu“, čiji je glavni sponzor upravo Matein i Nikolinin boutique.

Kako su organizatorice istaknule, mišljenja su da ženska snaga leži u ideji da žena ženi nije suparnica, niti konkurencija, već podrška. Međusobno se nadopunjavaju i podržavaju, a veoma rado će i jedna drugu preporučiti, pohvaliti, pomoći u nevolji, lošem danu i bolesti.

Koliko nam je svima nedostajalo druženje  i razgovori s dragim ali i novim ljudima pokazuje što se za događanje tražilo mjesto više.

U ekskluzivnom prostoru zagrebačkoga restorana Eateria, naše organizatorice su upriličile ovaj hvale vrijedan događaj s tendencijom da zaživi i da postane stalan event koji će biti povodom druženja svake godine.

Revijom su željele iskoristiti pozornost, pružiti podršku i osvijestiti na problem nasilja nad ženama, na ugrožavanje temeljnih ljudskih prava, izricanje minimalnih kazni za počinjenje istih, kao i ukazati na prava transrodnih osoba.

Tim povodom gostovala je ravnateljica Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga – Zagreb“ Željka Barić, iza koje je dugogodišnje iskustvo rada sa žrtvama obiteljskog nasilja čiji je porast zabilježen u vrijeme socijalne izolacije koja je posljedica pandemije.

Majka višestruko silovane maloljetnice u Zadru prije osam godina hrabro je drhtavim glasom svjedočila o tom stravičnom događaju koji je promijenio živote ne samo stradale djevojke, njezine kćeri, već je utjecao i na cijelu obitelj koja se samo snagom volje i zahvaljujućim drugim snažnim ženama vratila u koliko toliko normalan život.

Poručila je cijelom muškom rodu kako NE uvijek znači NE.

Modnu reviju i kreacije brenda Fashion Dive, dijelom su nosile mlade manekene, a dijelom poznate uspješne žene, poput Gordane Rusak, Ive Loparić Kontek, Antonelle Malis, Anite Prke Đurašić, Ivančice Pahor, Maje Iličić, Romane Taylor...

U glazbenom dijelu programa, svojim divnim glasovima i scenskim nastupima zadivile su nas naše dive, operna crossover umjetnica, sopranistica Antonella Malis i „žena za sva vremena“ Zdenka Kovačićek.

Voditeljica eventa bila je elokventna Mateja Vukmirović, a događanje su uveličali i brojni gosti iz političkog i zabavnog života.

Izvlačila se i tombola na opće oduševljenje prisutnih, a za darove sretnih dobitnika pobrinuli su se sponzori događanja; partner eventa – Jet Club, Beauty room Lady Goga, frizerski i make up studio „Creativ Exclusiv“ by Ines Petrić, „Linico trajna šminka“ by Jasmina Puškar Kutleša, Maskice.hr, kozmetički salon „Lash More“, „Bing Win“, cvjećarnica „La Mia Arte“ - cvijeće s potpisom, Piena pjenušac „Dobre berbe“ i kozmetički salon „Svijetlana“.

„Napominjemo kako je cijela revija organizirana i bazirana isključivo na dobroj volji svih sudionica, a ne njihovoj osobnoj koristi.  Zaista je divno što u svom životu imamo takve žene oko sebe, naše prijateljice. Bogatstvo je danas imati prijateljice!“, istaknule su organizatorice.

U čast i posvetu svim ženama, majkama i kraljicama, organizatorice su svakoj uzvanici podijelile crvenu ružu, i na taj način zahvalile svakoj ponaosob na podršci njihovom događanju i hrabrosti koju svakodnevno pokazuju svojim djelima.


Tekst: autorica bloga

Fotografije: Dario Tepeš

Primjedbe

Priče koje volite čitati...