MORENO DEGRASSI i NJEGOVI VINSKI DRAGULJI PREZENTIRANI U VINOTECI BORNSTEIN

 



Održao se prvi u nizu postcovid vinskih događanja u najstarijoj Vinoteci Bornstein, na Kaptolu 19.

Uz popunjen prostor, gosti, novinari i prijatelji vinske kulture uživali su u bogatoj prezentaciji i kušanju vrhunskih dragulja vinarije Degrassi, pod stručnom palicom, osobno, vinara i kreatora Morena Degrassija i njegove desne ruke enologa vinarije, Alana Matelića.

 


Moreno Degrassi je jedan od začetnika moderne istarske i hrvatske vinske scene, te predvodnik brendiranja Istre kao vinske regije, a samim time i Hrvatske kao vinske destinacije.

Vinar, bogat nagradama svjetskog značenja i omiljen među ljubiteljima vinske kulture, zajedno sa enologom Alenom Matelićem, već duži niz godina, stvara vrhunska vina sa kojima obogaćuje hrvatsku vinsku ponudu.

Cjelokupni vinski događaj zaokružili su sljedovi hrane, chef-a Christiana Misirače, koji je svojim prisustvom i uključivanjem u tijek same večeri, izvrsno upario vrhunska Degrassi vina sa svojim proljetnim menu-om.

Kušali smo osobni izbor vina Morena Degrassija:



Rose pjenušac „Lilith“ 2019, dobivenog tradicionalnom metodom

Malvazija istarska Bomarchese 2019

Malvazija istarska Bomarchese Riserva 2015

Terre Bianche Cuvee Blanc Limited Edition

Syrah Contarini Riserva 2011

Terre Bianche Cuvee Blanc Passito 2011

Uz izmjenjivanje vina i sljedova hrane, gosti su mogli uživati u atmosferi  podruma, te interaktivno sudjelovati i pratiti događaj.



Prema mišljenju gostiju, najveći dojam ostavilo je vino, Terre Bianche Cuvee Blanc Limited Edition, koje svojom kompleksnošću i velikim tijelom,  odaje dojam vrlo sviježeg i pitkog vina.

Vina obitelji Degrassi mogu se naći na policama vinoteke, po akcijskim cijenama nakon Uskrsa.

Veliko hvala svima i vidimo se ubrzo....Živjeli!!

PR

Fotografije: Goran Jakuš

Primjedbe

Priče koje volite čitati...