Proljetno boutique izdanje 5. Salona pjenušavih vina Zagreb održat će se u restoranu Maksimir
»Ove je godine program prilagođen novoj lokaciji i proljetnom terminu: izlagači će svoja vina predstaviti u velikoj dvorani, a u maloj dvorani bit će dvije edukativne radionice. Posjetitelji će moći šetati i sjediti na terasi restorana Maksimir, te u pauzama naručiti jela pripremljena kao poseban »pjenušavi menu restorana Maksimir« za ovu prigodu.
Da bi doživljaj bio »kao na filmu« pobrinut će se
Elma & Admir iz
sastava Filmmusicorkestar, s filmskom glazbom.« - objasnila je direktorica
Salona prof. Marija Vukelić, dodavši da se zagrebački
događaj
već
pet godina organizira po slovenskoj licenci mreže »Salon of Sparkling Wines« i
da su slovenski proizvođači
pjenušavih vina uvijek rado viđeni
gosti u Hrvatskoj, kao i Hrvati u Sloveniji, te pozvala nazočne u
Ljubljanu, 6.5.2022., na 8. Salon penečih vin Ljubljana.
Popis izlagača: www.salonofsparklingwines.eu/zagreb
Ulaznice: www.entrio.hr/event/5-salon-pjenusavih-vina-zagreb-110321032
Budući
da je Salon pjenušavih
vina Zagreb jedini vinski festival u Hrvatskoj koji cjelogodišnjim događanjima, promocijama i
edukacijama pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina te podiže
vidljivost »pjenušavim eno-gastro destinacijama«, najavljeni su i popularni pjenušavi doručci u vinogradu, organizirani u suradnji s lokalnim
i županijskim turističkim zajednicama:
- 14.05.2022. – Pjenušavi doručak Međimurje, u vinariji Štampar, Mađerkin Breg, uz podršku TZ Međimurske županije
- 21.05.2022. - Pjenušavi doručak Zagorje, u vinariji Kota, uz
podršku grada Zlatara i TZ Krapinsko-zagorske županije;
- 12.06.2022.- Pjenušavi doručak Plešivica, u vinariji Braje, uz
podršku TZ i grada Jastrebarsko te TZ Zagrebačke županije;
- 02.7.2022 - Pjenušavi
doručak Srijem, u vinariji Papak, uz
podršku TZ Vukovarsko-srijemske županije;
- 10.7.2022. - Pjenušavi doručak Erdut, u vinariji Siber, uz
podršku TZ Osječko- baranjske županije.
Na konferenciji za medije predstavljena je nedavno izdana brošura PJENUŠCI PLEŠIVICA čiji tekst potpisuje Ivo Kozarčanin. "Nakon uspjeha Festivala pjenušaca i jagoda koji je okupio brojne posjetitelje, odlučili smo izdati jedinstvenu brošuru sa svim plešivičkim proizvođačima pjenušaca. Tako će ljubitelji pjenušaca, ali i oni koji ih tek upoznaju te struka i distributeri na jednom mjestu saznati važne informacije o pjenušcima. Brošura je dostupna u uredu Turističke zajednice grada Jastrebarskog i plešivičkim vinarijama." - rekla je Petra Masnec, voditeljica ureda TZ Jastrebarsko, dodavši da je kultura ispijanja pjenušaca karakteristična za Plešivicu i jaskanski kraj, te da su izvrsni rezultati plešivičkih pjenušaca na ocjenjivanjima u Hrvatskoj poticaj drugim proizvođačima, ali i posjetiteljima da saznaju mnoge tajne plešivičkih mjehurića, najprije iz brošure - a potom i uživo.“
Medijski partneri 5. Salona pjenušavih vina Zagreb su portali Travel Advisor / Savjetnik za putovanja i Foto Foodie s pripadajućim, vrlo posjećenim grupama i stranicama na društvenoj mreži Facebook (Savjetnik za putovanja, Savjetnik za hranu i vino, Champagne and Sparkling wines lovers, Abeceda finih zalogaja).
PR
Fotografije u privitku potpisuje Julio Frangen
Primjedbe
Objavi komentar
Slobodno mi pišite na gocreativeblog@gmail.com