SHIN: Singl za seriju „Južni vetar“ kao najava početka samostalne karijere

Foto: Press/SHIN

Popularni zagrebački traper, Antonio Martinović „SHIN“ izbacio je pjesmu „Pet minuta golube“ kojom najavljuje još jednu veliku suradnju s popularnom serijom „Južni vetar“, ali i veliki početak solo karijere.

Nakon skoro četiri godine uspješne karijere u sklopu jedne od najpopularnijih izvođačkih skupina današnjice, 30zone, Antonio Martinović, popularnijeg naziva SHIN, ponovno se okreće samostalnim vodama, a kao najavu ove velike prekretnice, objavio je hit singl pod nazivom „Pet minuta golube“ koji je ujedno i soundtrack za istoimenu seriju poznatog srpskog filma „Južni vetar“.

Scenografija spota vrača nas u nostalgična vremena naših djedova i baka, ali se ujedno naziru i elementi specifični za „podzemlje“, koje je i okosnica popularne serije za koju je sam singl i sniman, dok su jedan od atraktivnijih kadrova upravo plesačice KUD-ova Seljačka sloga Nedelišće, Mura Mursko Središće i Podturen, KUU Zasadbreg te članice Udruge žena Sivica u nošnjama karakterističnim za lokaciju snimanja. Spot je sniman u Međimurju na nekoliko lokacija, a zasigurno najzanimljivija je posjed Vinarije Cmrečnjak s kojeg se pruža pogled na prekrasan krajolik, međimurske dole i brege. U novom singlu se osim Shinovog specifičnog i tvrdog glasa te njegovog zaštitnog uzvika „AU“, mogu čuti i nježni, ženski vokali Tamare Korunek i Paule Hublin.

„Pjesma sama od sebe asocira na sami film i njegove radnje, imala je tu neku etno-modernu vibru uz dozu potrebne agresije, surove realnosti, a i ove naše balkanosti te se direktor Miloš Avramović odlučio za nju konkretno i direktno s obzirom na to da smo već surađivali zadnja 2 puta“, govori SHIN.

Poveznica na spot: https://www.youtube.com/watch?v=AflbXw_QDFk

Spot je sniman i u restoranu Zlatni breg, na Ksajpi, Aeroklubu Međimurje te u Meta baru. Uz snimateljsku palicu Luke Matkovića i Ane Cindrić, u spotu sudjeluju Josip Filipan, Zlatko Tkalčec, Saša Grkavac, Mladen Sliško, koji je ujedno i Antoniov novi menadžer te Vinko Moharić koji je sve začinio riganjem vatre. Svoja umijeća u plesu pokazale su i plesačice iz Plesnog studija „Korak“ čiju je koreografiju osmislila voditeljica Virna Hošnjak.

Krajem 2022. godine, Antonio se odlučio na samostalne vode uz vodstvo menadžera Mladena Sliška, a ovim singlom najavio je i velike suradnje za budućnost.

„Nakon dugog niza godina suradnje u tzv bratskoj kolaboraciji u 30Zoni, jednostavno ti dođe da je vrijeme za korak dalje, usput gledanog kao novi izazov u kojem se želim okušati te ga savladati kao i sve do sada u životu“, ukratko je objašnjava SHIN kako se odlučio na ovakvu prekretnicu.

Prisjetimo se, Antonio Martinović “Shin” rođen je 8. lipnja 1996. godine u Zagrebu u Hrvatskoj. Odrastao je u zagrebačkom kvartu Kozari Boku, poznatijem kao Kozari Bronx. Život na surovom asfaltu najbolje opisuje u svojim pjesmama pa tako 2018. godine kreće u solo rap karijeru. Izdaje prva dva albuma, Project Kbronx 1 i 2. 2019. okreće se prema trapu I objavljuje album Imemieshin. Iste se godine udružio sa svojim kvartovskim kolegom Petrom Mateom Glavašem “Galašem”, od tada zajedno poznatijima kao 30zona. Uspješni nisu samo u studiju, već I na pozornici pa su tako nastupali dva puta na Exitu, Sea Staru, Drito iz Boćarskog, Drito iz MS-u, na Forestlandu, Grafiti na gradele, Beat na moru, Fresh waveu, Street Visionu, Hoomstocku i brojnim klubovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji. Osvojivši brojnu publiku, rasprodali su dva solo koncerta u Zagrebu. Prvi u Bogaloou, a drugi u Tvornici kulture.



 

Primjedbe

Priče koje volite čitati...