Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Foto: Mario Kučera/Weekend Food Festival 2022 |
Središte svjetske kulinarske scene uskoro seli u Rovinj, gdje će vodeći svjetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zaintrigirati nepca posjetitelja na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana.
Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar, pripremati će tematske večere inspirirane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama. Ovim renomiranim chefovima pridružiti će se podjednako impresivna domaća postava koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.
Jedinstvene gala večere u izvedbi najboljih domaćih i
svjetskih chefova
Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na
gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala.
U četvrtak, večer prije službenog početka Festivala, u restoranu Cap Aureo
održat će se večera „The best of Croatia“, koju će hrvatski chefovi
Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal, uz
domaćina Jeffrey J Vellu pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake,
novinare i chefove. U petak će se održati večera Pescador u
restoranu Adriatic, gdje će spektakularne delicije pripremati Ricard Camarena,
čiji restoran u Valenciji nosi čak dvije Michelinove zvjezdice, uz Marinu Gaši
iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka, te
vrhunski pastry chef nove generacije Luka Pavić.
Subota je rezervirana za čak tri uzbudljiva gastronomska
putovanja. “La Dolce Vita” u rovinjski Cap Aureo donijet će dašak Italije jer
će večeru pripremati chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo, uz domaćina Jeffreya J Vellu i
pastry cheficu Teu Mamut. U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio
Joao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz Mano2 i David Žefran iz
slovenskog restorana Milka spojit će more i kopno kroz tematsku večeru Mare
e monti, dok će restoran Wine Vault hotela Monte Mullini ugostiti mladog
hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenskog chefa Igora
Jagodica iz ljubljanskog Strelca te predstavnika New Balkan Cuisine kulinarskog
pokreta, Vanju Puškara iz Srbije.
Uz bogat
program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj ponovno postaje središte
sveg onog što intrigira nepce.
Primjedbe
Objavi komentar
Slobodno mi pišite na gocreativeblog@gmail.com